"Undgå livsstilssygdomme
Bevæg dig!"

›››  Diabetesgruppen

Om Amisut 

 

Amisut logo

Om vores Amisut-logo:

Logoet med sælen er designet af arkitekt og kunstner Naja Rosing-Asvid (www.NajaRosingAsvid.dk)

 

 

Hvem er vi?:

LivsstilsGruppen startede oprindeligt som DiabetesGruppen (2008 - 2011); en projektgruppe, som er en del af det Grønlandske Sundhedsvæsen og fysisk er på Dronning Ingrids Sundhedscenter i Nuuk. 

LivsstilsGruppen består af, en projektleder (læge), en sygeplejerske, en sundhedskonsulent og en fodterapeut.

I 2011 blev DiabetesGruppen til LivsstilsGruppen, da der udover diabetes, skulle arbejdes med forhøjet blodtryk og KOL (kronisk obstruktiv lungesygdom).

LivsstilsGruppen fungerer som et videnscenter, som skal vejlede, støtte og supervisere landets øvrige sundhedscentre og sygehuse indenfor livsstilsforbedrende initiativer og systematisering af tilbud i sundhedsvæsenets regi.


Baggrund og formål:

Baggrunden for tilblivelsen af denne hjemmeside er først og fremmest succesen med "Tour de Grønland"; en skridttællerkonkurrence, vi lancerede i 2009. I denne konkurrence deltog 610 personer fordelt på 122 hold fra forskellige arbejdspladser i Nuuk. De konkurrerede om hvilket hold, der først gik distancen, som svarede til at gå Grønland rundt. Dette gjorde de vha. skridttællere.

Der var et stort administrativt arbejde forbundet med konkurrencen og derfor denne nye hjemmeside, hvor man vha. et login selv kan sørge for at tilmelde sig konkurrencen, lave hold, vælge hvilken tur man vil deltage i og selv indtaste daglige skridtantal.

Til dagligt arbejder vi med folk, som har helbredsproblemer og har haft gode resultater med at motivere dem til at blive mere fysisk aktive - dette gjorde vi bl.a. vha. skridttællere.

"Tour de Grønland" åbnede vores øjne for, hvordan man med få midler (skridttæller, motivation, konkurrence) kan motivere mange mennesker til at bevæge sig noget mere i det daglige.


Hjemmesiden:

Hjemmesiden bliver stadig udbygget i etaper, i takt med færdiggørelsen af de forskellige funktioner.

Det første der er taget i anvendelse er konkurrencedelen, hvor man kan oprette sig som bruger og tilmelde sig en konkurrence (april, maj 2010).

Derefter følger forskellige dele, som vil omhandle:

  • Fysisk aktivitet - fakta, links
  • Sund mad - fakta, opskrifter, sæsonvariation
  • Miljøbevidsthed - månedens elspareråd
  • Nyheder
  • Idékatalog - hvad sker der i byerne af forskellige aktiviteter
  • Debatforum - dialog og den gode historie
  • Forskellige tests - diabetestest, BMI beregner, sundhedstest osv.
  • Oplysning om diabetes (sukkersyge) - forekomst, forebyggelse og behandling